Train de trainer begeleid ontdekkend leren/Eigen Initiatief Model

In januari 2014 start de zevendaagse opleiding Train de Trainer begeleid ontdekkend leren/Eigen Initiatief Model. Wil jij binnen je eigen organisatie collega’s kunnen scholen in het werken met het Eigen Initiatief Model? Heb je minimaal een HBO werk- en denkniveau en enige ervaring in het geven van trainingen? Dan is deze training iets voor jou!
 
Samen met aspirant-trainers van andere organisaties in zorg, sociale werkvoorziening en/of onderwijs werk je - in een kleine cursusgroep met veel persoonlijke aandacht - aan:
·        Een degelijke theoretisch basis over leren en ontwikkelen van mensen met een beperking;
·        Uitgebreide kennis van het Eigen Initatief Model;
·        Reflectie op je persoonlijke ervaring in het toepassen van begeleid ontdekkend leren;
·        Algemene didactische vaardigheden;
·        Het leren begeleiden van een cursusgroep Eigen Initiatief Model en het omgaan met weerstand.
 
Van de deelnemers wordt tussen de trainingsdagen door zelfwerkzaamheid verwacht door middel van het uitvoeren van opdrachten.
 
De training wordt verzorgd door Chris den Besten, auteur van Begeleid ontdekkend leren. Het Eigen Initiatief Model in zes stappen. De trainingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers (bij minder dan zes aanmeldingen wordt de training geannuleerd). De training vindt plaats op vrijdagen van 9.00 tot 17.00 uur op een lokatie centraal in het land.
 
De kosten van deze opleiding bedragen 1.895 Euro incl. BTW. Vroegboekers (inschrijven voor 30 september 2013) krijgen een korting van 100 euro. Bij deze prijs zijn inbegrepen: zes hele cursusdagen met koffie, thee en lunches; een individueel eindgegesprek op de zevende dag met koffie/thee; het boek Begeleid ontdekkend leren. Het Eigen Initiatief Model in zes stappen; een uitgebreide cursusmap met veel theoretisch achtergrondmateriaal; een DVD met al het trainingsmateriaal om na de train de trainer zelf de training begeleid ontdekkend leren/Eigen Initiatief Model te kunnen geven.
 
Cursusdata 2014:
10 januari 2014, 7 februari 2014, 7 maart 2014, 4 april 2014, 9 mei 2014, 13 juni 2014 en 27 juni 2014.
 
Als je je wilt inschrijven voor deze training, ga dan naar het aanmeldingsformulier. Inschrijven is mogelijk tot 30 november 2013. Als je nog meer informatie over de training wil, neem dan gerust contact met ons op.